sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Punaisten lyhtyjen Kings Cross

Melkein viikko vierähtänyt Sydneyssa ja oltu jo kuukausi reissussa! Sydneyssa on niin paljon nähtävää ja koettavaa. Tuntuu, että olemme päässeet vain raapaisemaan Sydneyn pintaa tämän viikon aikana.

Asumme hostellissa Kings Crossilla, joka on ns. 'punaisten lyhtyjen' kaupunginosa. Paikka kuhisee elämää ja on täynnä ravintoloita ja kahviloita. Olemme syöneet täällä maistuvat pannukakut kahvilassa, joka näyttää epäilyttävältä, hakeneet ex temporee skumpat ja juustot perjantai-illalla. Olemme kierrelleet ja kaarrelleet ympäri Kings Crossia, öytäneet vakkarisalin ja vakkarikaupan, fiilistelleet ruokakaupan tarjous Timtameja (suklaakeksejä) ja tuoreita marjoja. Samalla löysimme Aldin (saksalainen halpisruokakauppa). Pidän Kings Crossista. Vaikka muutama koditon ja kylähullu voisi olla vähemmän.

Meitä peloteltiin, että Australia olisi kallis maa. Joissakin asioissa varmasti, mutta en ole itse kohdannut vielä asiaa. Lounasta saa 10 dollarilla (~6-7e), kaupassa tietyt tuotteet ovat halvempia (tuoreet marjat, peanut butter), alkoholi on halvempaa ja happy houreja on paljon. Toisin sanoen olemme Sydneyssa nauttineet elämästä.

Kuuluisa Sydneyn oopperatalo on nähty ja Botanic gardenissa kävelty. Kävimme myös lauantaina Paddintonissa joka lauantai järjestettävissä markkinoilla. Eri ruokakojuja, austraalialaisia designvaatteita ja rihkamaa löytyi. Tunnelma oli huippu. Tykkäsimme molemmat tästä. Tämän jälkeen päätimne vielä pyörähtää Newtownissa. En voi muuta sanoa kuin, että aivan mahtava kaupunginosa ja aivan erilainen kuin Paddington! Paljon pieniä vaatekauppoja, erilaisia kahviloita ja ravintoloita päästä päähän.

Mikä sitten on Syneyssa vähiten Suomi?

- Se, että voit olla niin paljoa suunnitelematta, mitä ja milloin ostat esim. ruoka-aineksia tai viniä. Suomessa ei hirveän monesta paikkaa voi perjantai-illalla päättää kl.22 aikaa, että nyt haluan nauttia juustoja ja viiniä. Kaupat ovat joko 22/23 auki ja paljon pikkukioskeja, jotka ovat ympäri vuorokauden auki.

- Kansallisuudet. Turisteja on paljon ja eri kansallisuuksia on näin ollen myöskin paljon. Kauppoje  ja ravintoloiden henkilökunnasta löytyy myös eri kansallisuuksia.

- Salien määrä keskellä kaupunkia. Valehtelematta keskeltä kaupunkia löytyy about 10salia toistensa läheisyydestä.

- Tiskiharja ei ole, vaan ällöttävä sieni, jolla pestään astiat.


Matkamme jatkuu kohti Canberraa! Siellä oleilemme 5 päivää ja loppuviikosta pääsemme juhlimaan Halloweenia Melbourneen!

Xoxo
Annika
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti