tiistai 6. lokakuuta 2015

24h oleilun jälkeiset huomiot Kiwilandiasta

Matkamme eteläisin piste saavutettu! Saavuimme eilen Uuteen-Seelantiin Christchurchiin! Reilut 24h täällä oltuamme, en osaa mitään syväluotaavaa analyysia antaa, mutta kaupassa käynnin ja Christchurchin keskustassa päivän oleilun jälkeen, osaan joitain huomioita jo tehdä.

Jotkut varmasti tietävät jo, että Uuteen-Seelaantiin (ja Ausseihin) ei saa tuoda mitään eläinperäistä (ruoka, korut, lääkkeet yms) tai esimerkiksi mitään vaellustarvikkeita. Lista on pitkä. Silti minut yllätti se, että halutessani ulos terminaalista jouduin käymään läpi kolme (!) turvatarkastusta ja passimme koluttiin läpi kaksi kertaa. Tarkkaa puuhaa.

Kaupassa maito ja jugurtti ovat hintavampia kuin Suomessa. Ainakin tässä kaupassa, jossa kävimme. Perus maustamaton juksu maksoi noin 4e ja litran maito 1.20e. Myös löysin, että maitolaatuja on erilaisia, niinkuin Suomessakin. Kuitenkin täysrasvainen maito pitää sisällää yli 10% rasvaa. Eli meidän punainen maito ei ole mitään siihen verrattuna. Kaupasta löytyy myös gluteiinittomia tuotteita todella runsaasti verrattuna Suomeen. Silti kaikista hämmästyttävin löytö oli se, että kassamyyjä pakkasi samalla kaikki ruokaostoksemme piipatessaan niitä ja tahti ei siltikään hidastunut yhtään. Samalla hän käytti pyörivää vehjettä, jossa roikkui muovipusseja piikkien varressa ja hän käänteli vehjettä sitä mukaan kun pussi tuli täyteen. Me molemmat kiinnitimme huomiota siihen, että muovipusseja tuli aika vinopino, vaikka ruokaa ei ollut suuria määriä.

Tämän päivän vietimme aika pitkälti Christchurchin keskustassa. Kaupunki on tuhoutunut maanjäristyksen jäljiltä vuonna 2011. Uskomatonta oli, että kaupunki näytti edelleen rikkinäiseltä. Joka puolella rakennettiin ja korjattiin. Suurta yhtenäistä keskustaa ei ollut. Löysimme kuitenkin mahtava puiston (Botanic Gardens), joka suuri ja vehreä.

Paikallisesta kaupasta löytyi myös paljon kotimaisia viinejä ja skumppia. Lindaueria oli montaa eri laatua, kun Suomessa laatuja on vain kaksi. Sisäinen alkon täti hyppi innosta.

Lisää tarkempaa infoa myöhemmin, kun olemme selvittäneet Kiwien syvimmän luonteen.

Xoxo
Annika

1 kommentti:

  1. Ihan normihintaista maitoa! Terv. Laktoosi-intolerantikko :)

    VastaaPoista