lauantai 10. lokakuuta 2015

Pingiivinit - here we come!

Nyt on Uuden-Seelannin reissun yksi osa taputeltu. Lähdimme tänään kl.7.45 Christchurchista kohti etelää, tarkemmin sanoen kohti Oamarua ja pingviiniyhteisöä! Meillä on vielä 9 päivää aikaa Uudessa-Seelannissa ja päätimme käyttää tämän ajan kiertelemällä etelä-saaren eteläisintä osaa. Ostimme 20h bussipassin, jolla kiertelemme ympäriinsä. Auton vuokraus oli myös yksi vaihtoehto, mutta ainoana kuskina en suuremmin syttynyt vasemman puoleiselle liikenteelle. Eli retkemme seuraaville päiville on Oamaru-Dunedin--Queenstown-Milford Sound-Tikapo-Christchurch. Eli ensimmäisen päivän vietämme Oamarussa pingviinejä katsellen!

Tarinoin vielä muutamista tekemisiämme Christchurchissa ennenkuin orientoidun täysin bussiretkeilyyn. Muutamina viimeisinä päivinä Chrisrchurchissa pääsimme ihastelemaan Littleton kaupunginosaa ja Christchurchin vuoria. Maisemat olivat mahtavia ja maisemat muistuttivat Taru Sormusten Herrasta-leffan paikkoja. Kuitenkin tie, jota pitkin kapusimme autolla toi mieleeni Euroopan, erityisesti Itävallan, pienet vuoristotiet. Kuvat kertokoon puolesta!

Muuten olemme vain ottaneet iisisti. Uuden-Seelannin suklaata maisteltu, korkattu Christchurchin sali, käyty ihastelemassa Christchurchin rantaa, katottu leffaa, käyty pubissa ja muutenkin vain nautittu yleisestä lomafiiliksestä. Myönnän, että itselleni meinasi tulla pieni arkiahdistus, kun majapaikkamme pariskunta eli ns. normaalia arkea. Itsellekkin tuli koko ajan mieleen, että pitäisikö tässä itsekki sykkiä. Onneksi minulle on Eppu jarruttelemassa tätä puolta itsessäni ja osasin suurimman osan ajasta rauhoittua. Majoituimme Christchurchissa Air b'nbn kautta ja ensimmäiseksi Air b'nb-kokemukseksi majapaikka oli huippu! Kiitos sinulle salaperäinen S, joka tutustutti minut tähän! Dunedinissa on myös Air b'nbn kautta majoitus. Toivotaan, että se on yhtä mainio!

Nyt jatkan bussissa möllöttämissä. Enää 3h niin olemme perillä Oamarussa!

Xoxo
Annika

Ps. Terkut blogimme innokkaimmalle seuraajalle, mummolle Kumpuun! ♡


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti