maanantai 30. marraskuuta 2015

Rento, rennompi, Brisbane

Olemme päässeet Milduran farmilta pakoon takaisin sivistykseen! Mildurassa vietetyt 2 viikkoa olivat ihmeellisimpiä kokemuksia omassa elämässäni. Huutavat pomot, polttava kuumuus, erilaiset ötökät, perjantai-illan pileet, turhautuminen työhön ja kaikki ihmiset, joita tavattiin. Vaikka aika ei ollut huisin pitkä, mutta silti yksi hauskimmista (aika kuultaa muistot) kokemuksista. Osaa taas arvostaa työtä ja työolosuhteita Suomessa!Matkamme jatkui muutamaksi päiväksi Melbourneen  ja siitä lentokoneella Brisbaneen. Päätimme napata lentoliput, sillä se oli a) halvempaa kuin bussi b) bussi olisi kestänyt 28h... Nyt lento kesti mukavat 1h45min. Matkaa kuitenkin on se 1300km. Melbourne on kyllä tällä hetkellä henkilökohtaisesti mun lemppari kaupunki. Pääsimme myös tapaamaan huippuja tanskalaisia, jotka tapasimme Mildurassa.
Brisbanessa olemme viettäneet nyt 5 päivää ja olemme huomanneet, että Brisbane on paljon rennompi kaupunki kuin esim. Melbourne tai Sydney. Hassua on se, että täällä kello on tunnin vähemmän kuin etelämmässä, tulee pimeä aikaisemmin ja ilma on kuuma ja erittäin kostea. Hikoilen täällä 24/7. Kaupungin puistossa törmäsinne kunnon liskoyhteiskuntaan. Voitte kuvitella, mikä shokki oli, kun kävelen rauhassa puistossa ja yhtäkkiä edessäni pötköttää puolmetrinen lisko. Niitä sitten olikin koko puisto täynnä. Muita villieläimiä saa myös 'pelätä', sillä hostellillamme pitää pitää ovet ja ikkunat kiinni öisin etteivät possumit tule sisään. Kunnon villilänsi.

On ollut hauska huomata, että koko kaupunki on valmistautumassa jouluun ja itse en osaa edes sanoa, mikä kuukausi on, koska koko ajan on niin lämmin. Mutta joululauluja on laulettu ja joulukuusia nähty kaupungilla. En vain osaa kuvitella joulua lämpöisessä ja ilman lunta tai pimeyttä.


Kunnon pötköttelylomaa olemme viettäneet täällä. Suuria nähtävyyksiä emme ole nähneet, mutta fiilistelleet paljon ihmisiä ja kaupungin tunnelmaa. Lauantain vietimme koko päivän eläintarhassa (krokotiilinmetsästäjä Stewe Irwingin eläintarha). Oli kyllä hieno paikka ja koko rahan arvoinen. Alligaattoreita, kirahveja, sarvikuonoja, vompatteja, nokkasiili ja tiikeri on nähty. Kengurua ja koalaa pääsin jopa silittämään. Puisto oli todella iso ja käveltyä tuli lähes 10km sen päivän aikana! Eikä edes ollut niin paljoa ihmisiä, että olisi iskenyt ihmisviha! Saattaa johtua puiston koosta..
Päällimäisenä jäi mieleen ostosteeveemäinen & jenkkimäinen show, jossa esiteltiin eläintarhan eläimiä. Oli oma dj, joka soitti sopivaa musiikkia jokaisen eri eläimen astuessa lavalle, työntekijät juoksivat lavalle innosta puhkuen pepspdent-hymy kasvoillaan ja puhe oli kuin suoraan ostos-tvstä. Olimme siis ns. areenalla, jonka istumapaikat ympäröivät esiintymislavan. Show oli hieno ja aivan erilainen, mitä Suomessa ollaan totuttu. Lopuksi iso alligaattori tuli vielä lavalle esittäytymään ja haukkamaan ruokaa. Huippua!Maanantaina matkamme jatkuu kohti Gold Coastia, jossa on 60km pelkkää rantaa. Siellä aiomme pötkötellä viikon ja ruskettua. Siitä jatkamme alaspäin kohti Sydneytä, sillä reilun 2 viikon päästä lähdemme Balille joulun viettoon ja näkemään ihanaa ystävää! Nyt matkustettu abouttiarallaa 9 viikkoa ja puolet vielä edessä. Aivan mahtava reissu ollut tähän asti. Eikä olla Epunkaan kanssa edes tapettu vielä toisiamme!

Xoxo
Annika Ei kommentteja:

Lähetä kommentti