tiistai 19. tammikuuta 2016

Tasmania aka Tassie

Balilta palattu maahan, jossa vettä saa taas juoda hanasta ja ei tule niin paha soija ihan koko aikaa. Reilun viikon verran ollaan jo totuteltu Australian maaperään. Sydneyssä vietettiin eka viikko ja viime sunnuntaina otettiin suunta Tasmaniaan! Ajatus tähän lähti siitä, kun a) vikat 2 viikkoa Australiassa ja ei huvita viettää sitä Sydneyssä b) jotain uutta haluttiin vielä kokea ja c) lentoliput olivat halpoja tänne. Kuitenkin haluan vielä palata hetkeksi Balin tunnelmiin ennenkuin isken Tasmanian kimppuun.Vikat viikot Balilla sujuivat rattoisasti. Hengausta, pötköttelyä, syömistä ja vähän reenaustakin. Lähdettiin uudenvuoden jälkeen Gileille viettämään vielä viimeisiä hetkiä Indonesiassa. Tarkemmin sanottuna olimme Gili Airilla, mutta teimme kuitenkin päiväretken Gili Menolle. Tykkäsimme todella paljon Gileistä, vaikka saari ei ihan yhtä harmoninen ollut kuin Fidzin Bounty Island. Tämä johtui pikemminkin siitä, että saarella oli paljon turisteja ja astellessa Gili Airille saat vastaasi Gilin 'kaatopaikan' eli saaren jätteet, jotka pötköttivät tien vieressä. Tämän ohitettua kuitenkin maisema ja haju muuttuivat paremmaksi.


Gileillä nautimme oikeastaan vain olostamme. Kävimme snorklaamassa (ja näimme merikilpikonnan!!), söimme hyvin, sekä indonesialaista ruokaa että herkkuja, kävelimme ympäri saarta ja istuimme ja pelasimme korttia. Lugnia menoa. Maistoimme myös eräänä iltana mahi-mahia (sairaan iso kala) ja miekkakalaa. Saarella oli tapana, että joka ilta lähes jokaisessa ravintolassa oli barbeque-iltamat. Tämä tarkoitti, että sait tiskiltä valita jotain tuoretta kalaa, lihaa yms ja ne grillattiin siinä nenän edessä syötäväksi. Vaikka mitä makoisaa merenelävää olisi ollut tarjolla, nam. Meidän kalavalinnat olivat kuitenkin todella hyvät ja päästiin maistelemaan jotain, mitä ei oltu ennen maistettu.

Kuitenkin ikäväksemme pääsimme todistamaan yhden ruokamyrkytyksen/noroviruksen saarella. Vikana iltana nimittäin Eppu sai sellaisen ja jouduimme viettämään Gileillä vielä yhden lisäyön, jotta saatiin Eppu matkutuskuntoon. Päästyämme takaisin Seminyakkiin olikin minun vuoro morjestella pönttöä. Hirveen hauska tapa viettää viimeiset päivät Balilla. Mutta ei nyt yksi Aasian reissu olisi mitään ilman pikku ruokamyrkytystä tai muuta mahapöpöö. Kuitenkin Gileistä ja Balista jäi siltikin kiva fiilis, vaikka viimeisinä päivinä emme ihan täysissä voimissa olletkaan. Kiitos Bali ♡Nyt sitten vietämme vikoja viikkoja Australiassa. Tarkalleen ottaen aika lailla tasan 2 viikkoa niin olemme takaisin Aasiassa. Ja kohta tuleekin päivä, jolloin olemme enää kuukauden reissussa!Tulimme siis viime sunnuntaina Tasmaniaan, Launcestoniin, joka on Tasmanian toisiksi suurin kaupunki (70 000 ihmistä). Söpö pieni ja rauhallinen kaupunki, jossa on hauskoja kujia ja supereita jätskiannoksia.. Ollaan myös patikoitu ympäriinsä eräänlaista puistoa ympäri (Cataract Gorge). Tarkoitan puistolla nyt vähän enemmän kuin esimerkiksi Tampereen koskipuistoa. Paljon patikoimisreittejä ylös ja alas, upea järvi, jossa voi pulikoida, ja mahtavia maisemia. Meninme myös hissillä (istuttiin sairaan korkealla ilman suurempaa turvaköyttä) ylös melkein huipulle! Oli hyvät näköalat niin korkealta. Tänään palasimme vähän lisäpatikoimaan ja päädyimme käyskentelemään ympäriinsä yli 2.5 tuntia. Ja tietenkään ilman vettä. Tyypillistä. Siistiä kuitenkin oli!


Olemme vielä Launcestonissa perjantaihin asti ja sen jälkeen suuntaamme Tasmanian pääkaupunkiin Hobartiin!
xoxo
Annika
Ps. Emme ole tavanneet vielä Tasmanian tuholaista (Tasmanian Devil), mutta mini kengun tapasimme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti