keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Fidzi - Paratiisisaari vai 60-luvun Kuuba?

Terkut Fidziltä! Täällä ollaan jo vietetty pari päivää toipuen jetlagista. Rehellisesti sanottuna 31h matkustus oli fyysisesti todella rankkaa. Loppujenlopuksi tuntui siltä, että olisi ollut kunnon liskojenyö-darra. Ihmiset vähän pelottivat ja oli outoja tuntemuksia henkisesti ja fyysisesti.

Ensimmäisenä päivänä yritimme löytää supermarkettia, josta saisimme ruokaa ja juomaa. Noh, löysimme kyllä, mutta ruokatarjonta koostui lähinnä tölkkitonnikalasta ja kekseistä. Vihanneksista ja hedelmistä ei ollut tietoakaan. Pieni matkakiukku meinasi iskeä, mutta tyynnytin mieleni tutulla magnumilla. Ensimmäisen yömme nukuimme kuin kuolleet ja heräsimme pirtsakoina kello 6.00 uuteen päivään.

Toinen päivä näytti jo hieman valoisammalta kuin ensimmäinen. Aamupalat nassuun ja pohtimaan päivän agendaa. Emme ole vielä törmänneet ihmeellisen fidziläiseen ruokaa, vaan aamupalakin koostuu lähinnä brittityyppisestä aamupalasta. Suurena plussana tuoreet hedelmät. Hintataso on halvempaa kuin Suomessa, muttei radikaalisti. Kahden hlön isohko aamupala n.16e.

Päivän agendaksi valitsimme lähteä katsomaan Nadia. Matkaan lähdimme paikallisella bussilla,  jossa ei ollut ikkunalaseja ja stoppikellon virkaa toimitti köysi-kello-viritelmä. Vasemmanouoleinen liikenne ja kuskien holtittomuus myös oli oma juttunsa. Kaiken kaikkiaan Nadi oli kehittyvä kaupunki, joka ei häikäissyt omalla infrastruktuurillaan. Ensimmäiseksi tuli mieleen Kuuba 60-luvulla. Intialaiset ovat suurin vähemmistö ja sen huomasi katukuvassa. Päädyimme myös fidziläiseen turistikauppaan, jossa meille tehtiin perinteinen tervehdysseremonia ja tarjottiin Kava-juomaa (Kava-juurta ja vettä), josta kieltäydyimne nähtyämme, että vesi laskettiin suoraan kraanasta.. Rehellisesti sanottua Nadi oli ahdistava ja katukuva oli epämiellyttävä. Ei minua sykähdyttänyt. Plussaa oli, että löysimme paikallisen hedelmä-& vihannestorin. Kuulin jo ennen Nadiin tuloa, että kaupunkina se ei ole miellyttävä ja komppaan tätä täysin. Mielummin vietän aikani biitsillä pääsaarella ollessani. Hostelli on kuitenki hyvä! Siisti huone, netti toimii (samsungissani, ei Epun iphonessa!) ja ruuat ovat maistuvia. Keli on lämmin ja kostea. Aurinko paistaa silloin tällöin ja ilma onkin pilvinen. Eppu kuitenkin kerkesi polttaa itsensä 20min aikana istuessaan auringossa.

Bookkasimme seuraavaksi 3 päiväksi retken Boynty Islandiin. Uskon, että tämä reissu palauttaa uskoni Fidzin paratiisimaisuuteen. Meillä on siellä oma bure ('mökki'), ruokaa ja valkoisia rantoja. Eli seuraavat 3 päivää aiomme snorkalata, pötköttää ja ruokkia merikilpikonnan poikasia.

Xoxo,
Annika

Ps. Älkää rankaisko minua kuvien asettelun tai laadun takia. Puhelimella bloggerin käyttö on hasardia. Epun hieno Macbook ei löydä nettiä täältä..

1 kommentti:

  1. So far so good, NAUTTIKAA RETKESTÄ ! Eppu, paksua bodylotionia yöksi ja ostakaa Aloe vera geeliä !

    VastaaPoista